MGTV

NASIONAL

Niat tukar nama Bangsar South terbantut

Nama, sejarah serta identiti Kerinchi (wilayah yang lebih besar) akan diangkat martabatnya. - Fahmi Fadzil.

Politik

Beri masa Ahmad Zahid kemudi pembangkang

Beri peluang kepada Datuk Seri Ahmad Zahid yang baru sahaja 19 hari mengemudi parti untuk menggunakan caranya tersendiri dalam menghadapi pelbagai isu yang sedang melanda UMNO kini. - Mohd Shahar Abdullah.

Ekonomi

AirAsia X tambah tempahan A330neo, pengendali terbesar pesawat

Berikutan tempahan tambahan itu, AirAsia X meningkatkan tempahan pesawat A330-900neo kepada 100 buah pesawat, sekali gus menjadi pelanggan terbesar pesawat yang dijual pada harga katalog AS$296.4 juta sebuah.

SENI HIDUP

Kaka tertekan kawan-kawan dah kahwin

Kaka mengaku berkawan dengan ramai orang namun tidak mempunyai hala tuju yang serius dalam perhubungan cinta.

SUKAN

Dembele tukar ganti dengan Hazard

Barcelona menandatangani kontrak dengan Dembele dari Borussia Dortmund pada musim panas lalu dengan bidaan 96.8 juta pound sterling.

DUNIA

Australia jadi destinasi pilihan penuntut antarabangsa

Australia telah mengatasi United Kingdom sebagai destinasi kedua bagi penuntut antarabngsa di dunia.


Paling Popular Mingguan

Paling Popular

Dapatkan Berita Utama Melalui Emel

Sila masukkan alamat emel anda di dalam ruang yang disediakan dan klik butang langgan!

Ahli Parlimen Bagan Datuk, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi kini ketua pembangkang di Dewan Rakyat.

Hari pertama BN belajar jadi pembangkang..

Kalau dari sidang pertama tahun 1959, Ahli-ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) ditempatkan di sebelah kanan Yang Dipertua Dewan atau Speaker sebagai kerajaan, hari ini mereka dipindahkan ke sebelah kiri Speaker sebagai pembangkang.
Walaupun kenyataan ini dikeluarkan dalam bahasa Melayu dan Inggeris, tetapi ia bukan suatu yang baik untuk turut edarkan kenyataan dalam bahasa Mandarin.

Samy Vellu tak pernah guna bahasa Tamil

Satu perkara baik bagi S. Samy Vellu, walaupun pertuturan bahasa Melayunya agak kelam kabut dan tunggang langgang, dia tak pernah cuba untuk merojakkan setiap kenyataannya.
Sudah ada amaran awal mengenai nasib bakal menimpa UMNO/BN, tetapi kerana percaya kepada Penasihat, perancangan tidak masuk akal diteruskan juga.

Tuan Penasihat dua puluh persen!

Kalau tengok pada pengakhiran filem Tiga Abdul, ianya hampir sama dengan drama realiti yang berlaku kepada seorang pemimpin politik UMNO dalam negara. Tuan Sadiq Sigaraga lingkup, Tuan Perdana Menteri pun lingkup.

Galeri Foto

AKHBAR CINA

Bimbang regim SST akan diperluas

Walaupun peniaga rata-ratanya mengalu-alukan pengembalian SST berbanding cukai barang dan perkhidmatan (GST) kerana dapat mengurangkan kos, tetapi mereka juga berpendapat perubahan GST kepada SST tidak akan memberi kesan besar kepada harga.

Angkat berat guna ‘anu’

Nanyang Siang Pau melaporkan, tok guru Tu Jinquan, 60, merupakan orang yang tidak kurang popularnya di Taiwan kerana sering dikunjungi orang kenamaan termasuk yang bergelar Datuk Seri dari Malaysia untuk mendapatkan rawatan dan ilmu.

Judi Piala Dunia catat rekod

Statistik polis menunjukkan kegiatan perjudian sempena dengan Piala Dunia 2018 lebih berleluasa berbanding empat tahun lalu dan tahun-tahun sebelumnya.

Rencana

Agama

Pendapat

KEMBARA

Kembara misi kemanusiaan Anita Ride tiba di Sabah

Ketibaan mereka di Negeri Di Bawah Bayu itu disambut kumpulan pengiring bikers Persatuan Kelab Motosikal Berkuasa Besar Sabah.

Balik Ke Kampung di Keriang Hill

Keriang Hill seluas 15 ekar itu memiliki 15 pondok penginapan yang berkonsepkan rumah kampung dengan berlainan reka bentuknya pada setiap satu.

Tawan ABC kerja ‘gila’ – Amy Search

Amy memberitahu bukan hanya memerlukan kekuatan fizikal  malah mental juga memainkan peranan utama untuk mengakhiri misi tersebut.

Kesihatan